10 April 2014

Ringkasan selama peninggalan..

Assalamualaikum...

Huh.. lame gila kite tinggalkan blog nie.. dekat setahon kene tinggal... maaf ye blog sayang bukan sengaja nak abaikan kamu.. tapi diatas sebab-sebab tertentu terpaksa untuk meninggalkan kamu seketika.. huh.. tajuk pon ringkasan kan.. so kite cerita ringkasan jelah ye sepanjang kite tak update blog nie..

Ceh ayat tak boleh nak bla la kan.. hehehe bukan ape.. meh kite citer nape kite tinggalkan blog nie lameeeeee sesangat... cer tengok entry last bilaa.. 24 MAY 2013 okayh.. cukup lama tak mase tuh.. ok meh kite cerita satu persatu..

Ok first sekali mase last kite update tuh dekat nak final exam la maybe tuh sebab tak pandang blog.. pas tuh cuti sem tah bape hari je dah naik sem baru merangkap sem akhir kite dalam kos perakaunan yang kite ambil tuh kan.. then, dalam masa sem akhir tuh biase la bermacam benda kite nak kene settle, assignment, exam, kuiz, presentation, koko, macam-macam lah. tambahan pulak kite akan ikat tali pertunangan masa raya kan.. act masa kite tunang tuh ade 2 majlis sekali..

Mean, pagi kakak kite no 4 nikah dan sebelah petang kite plak tunang.. so agak sibuk la kan nak uruskan sekali 2 majlis tambahan kakak kite yang nak nikah tuh tade kat malaysia.. so, bahagian dia sekali kite kene tolong settle kan.. hah, nampak tak adik mithali kat situ.. hahaa

So, jadinya bila dah selesai majlis, kite sambung blaja semula macam biasa lepas cuti raya kan.. bila dah mula kelas balik tuh paham je lah kan.. macam-macam benda nak settle kan sebabnya tak nak kene ulang alik kolej lagi dah lepas habis belaja.

Dan bila kite dah habis study dalam bulan 10 tuh kite dok rumah je tak kerja pon sebab nye kite kene buat persiapan untuk majlis nikah kite dan majlis sanding kite dengan kakak kite yang nikah mase kite tunang hari tuh.. so, ktorang sanding sekali la maksudnya..

Then, masa tuh pon banyak benda kite kene buat sebab kakak kite kat KL rumah husband dia.. majlis kite bulan 12 so dari kite habis belaja kite ade masa 2 bulan je untuk siap kan semua persiapan yang sepatutnya.. memang tak la kalau nak kerja kan..

Bila majlis dah dekat lagi lah tak sempat nak capai laptop semua kan.. henpon pon kalau benda penting je baru la hadap henpon tuh.. terpaksa menganaktirikan semua benda.. sampaikan nak jumpe tunang pon dah tade mase last2 kite dengan husband mase tuh decide yang kitorang tak yah jumpe sebulan.. boleh la diterima sebab dedua sibuk kan..

Tapi.. nak menambahkan lagi sebab kite takde mase kengkonon nye.. seminggu sebelum majlis kite berlangsung kite kene attend kursus praktical untuk dapatkan kerja.. huh, masa dapat panggilan tuh mmg lap peluh habis lah walaupun tade peluh kan.. kalau korang pon kite rase lagi pengsan terus.. yelah mane taknya.. seminggu sebelum majlis tuh lah waktu-waktu kemuncak sibuk dia memang nauzubillah la kan.. dah la kite punye praktical tuh mula 7 pagi sampai 5 petang isnin sampai jumaat jumaat malam tuh kau NIKAH.. tak gelabah kau...

Korang bayangkan.. pagi-pagi buta dah bangon get ready pegi practical.. nasib tempat dia dekat dengan rumah so kite ulang-alik dari rumah je kite tak stay hotel.. dia ade sediakan hotel tapi kite pilih untuk ulang-alik.. then pukul 5 petang balik sampai rumah buat ape yang patut tido memang lambat la kan kalau dah macam tuh.. pas tuh esok paginya bangon pepagi pegi practical balik petang pas tuh esok macam tuh lagi tak rasa macam kau nak berenti tepi jalan tido dalam kereta lepas tuh cakap dengan trainer kau tak dapat datang..

Tapi.. Alhamdulillah majlis nikah kite selamat dijalankan.. hari jumaat tuh kite mintak balik awal lepas lunch teros balik rumah siap-siap untuk majlis malam.. dan juga sanding kite dengan kakak kite selamat dilangsungkan.. ish ish.. rindu pulak mase majlis tuh kumpul reramai sedara mara kawan-kawan walaupun tak boleh duduk semeja makan beborak gelak-gelak sesame.. huhuhu

Bila dah settle majlis sebelah kite sibuk pulak untuk majlis sebelah lelaki seminggu lepas majlis belah perempuan.. alhamdulillah syukur sangat ramai sedara-mara datang membantu.. dan majlis belah lelaki pon selamat dilangsungkan walaupun hujan renyai-renyai masa nak makan tu..

So, bila majlis semua dah selamat kite decide nak rehat kat rumah dulu baru nak carik keje.. husband pon ok tade masalah.. jadinya jadilah kite suri rumah sepenuh masa masa tuh.. tapi tak ngadap jugak blog nie sebab lepas sebulan kite kawen tuh kite demam teruk sakit-sakit badan sampai bulan 2 tuh refer ke klinik waqaf tapi dorang tolak ke hospital.. kite dah cuak jangan cakap la kan..

Then terus pergi hospital kene tahan wad 2 hari masuk air 8 botol dan kite disahkan oleh doktor yang kite pregnant.. Alhamdulillah rezeki kite dengan husband kite cepat.. husband pon bila denga doktor cakap dia macam tak caya 2 3 kali dia tanya kite betol ke tak bila doktor tunjuk UPT tuh baru lah dia pecaya..

Dan sekarang kite dah mula kerja dan kite berbadan dua sekarang.. awak awak semua doakan kite dengan baby kite sihat ye.. ehehe nie pon curik-curik masa nak update blog nie setelah sekian lame tak update.. hehehe

ok lah tuh je kot kite nak cerita untuk entry kali nie nanti ade masa kite update lagi ye.. Assalamualaikum.



p/s nanti kalau ada masa kite update majlis tunang dan kawen  kite sekali ye..

4 comments:

Farah Waheda Wahid said...

welsome back dear...

amalina harudin said...

wawh.. thanz akakk :)

Niyaz zara said...

wahh tahniah da preggy dah..jaga bby baik baik tau :D

amalina harudin said...

alhamdulillah kak.. terima kasih.. insyaallah :)